Benvinguts a MeteoPorqueres!

La principal finalitat d’aquesta web es la divulgació de la meteorologia per apropar el món del temps atmosfèric a les persones que hi estiguin interessades.

Segon bòlid a Catalunya en menys de vuit dies

Un traç de llum intensa que ha durat uns segons s'ha pogut veure des de molts punts de Catalunya avui cap a les 6. Tot fa pensar que no hi ha relació entre el bòlid d'avui i el de fa vuit dies

http://vimeo.com/user32031373

Aquest matí al voltant de les sis un traç de llum al cel ha sorprès els més matiners durant escassos segons. Tot i que durant la nit hi ha hagut grans llampegades al cel, en aquest cas tot fa pensar que es tractava d'una pedra vinguda de l'exterior del planeta, un bòlid que en entrar en contacte amb l'atmosfera hauria explotat deixant un rastre lluminós al cel. L'efecte de llum s'ha pogut veure tant des del Pirineu com des d'alguns sectors de la costa, i ha estat gravat per Josep Maria Petit Prats, un dels astrònoms de l' agrupació astronòmica de Girona.

Es dóna la circumstància que fa només vuit dies ja es va poder observar un fenomen molt similar des de molts punts de Catalunya. Segons el professor de la UPC, Jordi Llorca, tot fa pensar que la coincidència en tan poc temps dels dos bòlids no és res més que una casualitat. Tot i que encara no hi ha hagut temps per analitzar les dades amb detall, no hi ha cap motiu per pensar que un bòlid i l'altre estiguin relacionats en origen. Segons Llorca, un bòlid com el que va entrar a l'atmosfera fa vuit dies podia tenir un diàmetre de més d'un metre abans d'entrar a l'atmosfera.

MIQUEL BERNIS Barcelona | Actualitzada el 15/09/2014 13:13

 

Last modified on Diumenge, 12 Juliol 2015 15:49

Col·laboradors

Webcam MeteoPorqueres

Webcam Vall d'en Bas

Webcam Vall d'en Bas 2

Webcam Vall d'en Bas 3

Live Lightning Map

Frare Higròmetre

Xarxa MeteoClimatic