Benvinguts a MeteoPorqueres!

La principal finalitat d’aquesta web es la divulgació de la meteorologia per apropar el món del temps atmosfèric a les persones que hi estiguin interessades.

La sonda Rosetta aconsegueix aterrar al cometa Txuri, 10 anys després

El mòdul Philae ha tocat la superfície del 67/P Churyumov-Gerasimenko poc després de les 17 hores, tal com estava previst

Som a la superfície del cometa! El mòdul Philea està parlant amb nosaltres, som al cometa!". Amb aquestes paraules plenes d'emoció s'ha anunciat des del centre de control de l'Agència Espacial Europea (ESA) a Darmstadt, Alemanya, l'aterratge del mòdul de la sonda Rosetta al cometa 67/P Churyumov-Gerasimenko (Txuri). La notícia ha arribat a l'hora prevista, pocs minuts després de les 17 hores d'aquest dimecres, entre els aplaudiments i abraçades dels responsables de la missió.

Rosetta, que va iniciar el seu viatge ara fa 10 anys, s'ha convertit en la primera sonda que aconsegueix tocar la superfície d'un cometa. El robot Philae va carregat amb deu instruments científics amb els quals podrà explorar la composició i totes les intimitats del cometa. S'espera recollir dades sobre possibles materials orgànics que poguessin ser la primera baula que expliqués l'origen de la vida.

El mateix robot Philae, des del seu compte de Twitter, ha anunciat la seva arribada al cometa amb un missatge en diversos idiomes que diu " He arribat ! La meva nova adreça : 67P ! #CometLanding".

 

Last modified on Diumenge, 12 Juliol 2015 15:49

Col·laboradors

Webcam MeteoPorqueres

Webcam Vall d'en Bas

Webcam Vall d'en Bas 2

Webcam Vall d'en Bas 3

Live Lightning Map

Frare Higròmetre

Xarxa MeteoClimatic