Benvinguts a MeteoPorqueres

La principal finalitat d’aquesta web es la divulgació de la meteorologia per apropar el món del temps atmosfèric a les persones que hi estiguin interessades.

La infraestructura / L'equip

L'estació meteorològica

L'estació meteorològica de www.meteoporqueres.com es tracta d'una Davis Vantage Pro2 Plus amb ventilació activa 24h alimentada per una bateria i la seva pròpia placa solar.

Aquest model incorpora varis sensors per fer possible la recollida de dades meteorològiques.

Ofereix altes prestacions i durabilitat tant a professionals com a aficionats a la meteorologia.

El model Plus incorpora de sèrie els sensors de radiació solar i UV, gràcies als quals poden calcular-se diverses variables meteorològiques addicionals.

El model auto aspirada incorpora un ventilador, actiu les 24 hores del dia, que succiona aire a través del compartiment del sensor dins del protector solar, reduint per complet els efectes de la radiació sobre la mesura de la temperatura i la humitat, aconseguint així la màxima precisió i fiabilitat. El sistema inclou una placa solar que alimenta al ventilador durant el dia, alhora que carrega una bateria interna que proporciona energia a la nit.

El disseny de *Vantage Pro2 destaca per la seva elegància i robustesa. És resistent a la corrosió i a totes les inclemències del temps, des d'hiverns gelats i intenses tempestes primaverals fins a calorosos estius i forts vents tardorencs. El protector solar brinda una excel·lent protecció contra la radiació solar i altres fonts de calor radiada i reflectida. El panell solar alimenta al Conjunt Integrat de Sensors (*ISS) durant el dia, alhora que carrega una bateria interna que proporciona energia a la nit. Una pila de liti serveix de respatller en cas de necessitat.

La consola permet visualitzar totes les variables meteorològiques de forma simultània i configurar l'estació sense necessitat d'un ordinador. Presenta un còmode teclat i una gran pantalla *LCD de 15 x 9 cm amb retroil·luminació, per a una lectura perfecta tant de dia com de nit. És possible agregar consoles addicionals per visualitzar la informació en diferents ubicacions.

Gràfics en pantalla amb dades de les últimes 24 hores, dies o mesos. Més de 80 gràfics diferents a la mateixa consola. Més de 100 missatges diferents mostren detalls addicionals del pronòstic i de les condicions actuals. Configuració de més de 70 alarmes simultànies per alertar de perills com a vents forts, temperatures de congelació, pluges intenses amb possibilitat d'inundacions, etc.


Esquema components de la estació Meteorològica


Enviament de Dades

L'estació meteorològica recull dades per després penjar-les a la web i a diferents llocs web de meteorologia. A continuació mostrem les dades que recull:

  • Temperatura
  • Humitat
  • Pressió Atmosfèrica
  • Radiació Solar
  • Radiació ultraviolada
  • Precipitació
  • Vent (Velocitat i direcció)
  • Punt de Rosada
  • Temperatura de sensació

Aquestes dades passen de l'estació a la consola i seguidament passen a l'ordinador (gràcies al WeatherLink) on hi ha el programari WeatherDisplay instal·lat, aquest programari és l'encarregat de recopilar tota la informació meteorològica i enviar-la al servidor web.


  • WeatherLink: És l'encarregat de connectar la consola de l'estació amb l'ordinador.
  • WeatherDisplay: És un programari de gestió de dades meteorològiques que està connectat constantment a l'estació meteorològica, aquest programa pot crear gràfiques i enviar les dades meteorològiques
  • Mini-PC: En aquest petit ordinador és on hi ha el programari WeatherDisplay instal·lat, hem escollit aquesta opció per les seves petites dimensions i per l'estalvi de consum elèctric.

La càmera

MeteoPorqueres compta amb una càmera que està programada per enregistrar una imatge cada 3 minuts i pujar-la a la web. També pot enregistrar una imatge cada minut, per després processar-la i crear un TimeLapse (Canal Youtube MeteoPorqueres).

Aquesta càmera s'alimenta pel mateix cable Ethernet gràcies a l'injector POE, que seguidament es connecta al router.

Webcam 1 "Direcció muntanya de Rocacorba"

Model: HIKVISION DS-2CD2032-I

Especificacions:

  • Megapíxels: 3MP
  • Resolució: 1920x1080
  • Lent: 4mm fixa



Esquema instal·lació de l'estació meteorològica

L'estació Meteorològica: Plànol General

Xarxes d'estacions automàtiques



Copyright © 2015 - 2024 Pàgina web oficial de MeteoPorqueres | Tots els drets reservats | [email protected]